Szendvics alapnak, csomagolható pékárunak, folyton úton lévőknek ajánljuk és azoknak, akik kedvelik a teljeskiőrlésű pékáruk ízvilágát.
215 g-os lisztkeverék; Paleolit Éléskamra termék az egészséges élelmiszerek kedvelőinek.
Átlagos tápérték 100 g lisztkeverékben: Energia: 1382,4 kJ/331,8 Kcal, zsír: 9,8 g -amelyből telített zsírsavak: 2,3 g, szénhidrát: 37,9 g -amelyből cukrok: 0,8 g, fehérje: 18,7 g, só: 2,5 g, rost: 16,9 g.
Összetevők: tápióka keményítő, sárga lenmagliszt, olajos magok keveréke (napraforgómag, lenmag, szezámmag, tökmag) szezámmag liszt, útifűmaghéj liszt, porlasztva szárított tojásfehérje por, paleolit éléskamra sütőpor (savanyúságot szabályozó anyag: borkősav, térfogatnövelő szer: nátrium-hidrogén-karbonát, tápióka keményítő) Himalaya só, bambuszrostliszt.
Alacsony szénhidrát tartalom (40 g alatt) Magas rosttartalom. Magas fehérjetartalom. A lisztkeverék négy darab, egyenként kb. 14 cm-es bagett elkészítéséhez elegendő. Egymáshoz leginkább illeszkedő paleo lisztfajtákból, melyek állagra és ízre kiegészítik egymást, ez által nagyon finom, kiegyensúlyozott ízvilágú pékáru készíthető belőle. Megtévesztésig hasonlít a gabonalisztekből készült teljeskiőrlésű pékáruk ízére és állagára. Kinézetre is hagyományos érzetű. Egyik paleos liszt ízkaraktere sem jelentkezik a bagettekben. Azoknak készítettük, akiknek hiányzik a teljeskiőrlésű pékárú ízvilága, állaga. Akik szeretik a finom roppanós magokat a lágy kenyértésztában és akik kifejeztetten szendvics alapot hiányolnak, mert jól jönne valami utazáshoz, munkába vagy a gyerekeknek iskolába csomagolni. Az ízekre és állagokra finnyásak is garantáltan megeszik. Teszteltük. Semmi "paleos"íze nincs, aki kóstolta, azt hitte, hagyományos magvas bagettet eszik. Mert megvan az a finom, igazi teljes őrlésű lisztekre emlékeztető ízvilága, így nem paleosok is szívesen fogyasztották. A nyers tészta sűrűbb, formázható állagú, ezért bátran használhatod a képen látható bagett sütőformában is, mert nem folyik le róla a tészta. Mint ahogy tőlünk megszokhattad, nagyon egyszerű elkészíteni és az adag kiadós, mert 4 db 14 cm-es bagett lesz belőle. Jó szívvel ajánljuk azok számára, akik a sok magliszt és tojás ízű kenyér után vágynak a naturális ízvilágra és paleo előtt leginkább a barna kenyereket kedvelték. Jó választás kezdő paleosoknak, családtagot átszoktatni. A bagettek elkészítéséhez csak nedves hozzávalók szükségesek, a tasak minden más szükséges alapanyagot tartalmaz. Kedvező rost-szénhidrát összetétele miatt diétázók, fogyókúrázók is bátran fogyaszthatják, ha büntetlen kenyérfogyasztásra vágynak. Rendkívül alacsony szénhidrát tartalmú lisztkeverék (40 g alatt) Készíthető belőle hidegszendvics, "panini" melegszendvics, fogyasztható készételek, saláták mellé egyaránt. Fagyasztóban hosszú ideig tárolható és szobahőmérsékleten érdemes kiolvasztani. Hűtőben 4-5 napig eltartható. A keverékben a finomabb ízvilág elérése érdekében a szúrós ízű szódabikarbóna helyett a saját fejlesztésű paleolit éléskamra foszfátmentes sütőport használjuk. Hozzáadott adalékoktól, színezékektől, konzerváló szerektől, aromáktól, ízfokozóktól mentes, csak természetes alapanyagok felhasználásával előállított termék. Gabona-, cukor-, szója-, tejmentes magyar kézműves lisztkeverék. Nem tartalmaz továbbá konjac lisztet, kókuszlisztet és élesztőt. Jó szívvel ajánljuk diétázóknak, paleolit életmód híveinek, azoknak, akik szem előtt tartják az egyszerű, de változatos reform táplálkozást. Elkészítési javaslat: 3 db M-es tojást (kb. 165 g) keverj el 100 ml vízzel és 20 ml friss citromlével. Néhány perc alatt keverd simára a lisztkeverékkel. 20 perc pihentetés után vizes kézzel formázz 4 db, egyenként 14 cm hosszú bagettet. Tedd szilikonos lapra vagy bagett sütő formára és süsd 200 fokra előmelegített (alsó-felső fokozatú) sütőben 20 percet, majd 180 °C-on még 20 percet. Kihűlve fogyasztandó. teljeskiőrlésű pékárura emlékeztető állagú és ízű, ropogós héjú, száraz belsejű bagettek. Csak természetesen előforduló cukrokat és rostokat tartalmaz. Szezámmagot és dióféléket felhasználó üzemben készült. Száraz, hűvös helyen tartandó.