Poralap tejszínes-sajtos csirkemellhez.
80 g-os poralap; Szafi Reform termék csirkeételek készítéséhez.
Összetevők: tápióka keményítő, batáta liszt, só, paprika, hagyma, curry (kurkuma, koriander, görögszénamag, sárgarépa, só, gyömbér, mustármag, római kömény, cayennebors), őrölt fokhagyma, zöld fűszerek (oregano, majoranna, rozmaring, kakukkfű, borsikafű, zsálya, bazsalikom, petrezselyem), őrölt bors, szerecsendióvirág. A termék szezámmagot, mustármagot, zellert, dióféléket, szulfitokat tartalmazhat! Elkülönített allergén üzemrészlegen készült.
Felhasználási javaslat:
Sajtos-kókusztejszínes csirkemell:
Hozzávalók (4 adaghoz): 80 g Szafi Reform Poralap"Tejszínes - sajtos" csirkemellhez, 800 g csirkemell filé (vegetáriánusoknak, vegánoknak: nyers brokkoli, karfiol), 0,5 dl. víz, 4 dl. kókusztejszín (pl. cocomas), 20 g citromlé, 200 g reszelt sajthelyettesítő (tejfogyasztóknak hagyományos sajttal is készíthető, de akár el is hagyható).
Elkészítés: a csirkemellet vágjuk kis kockákra. Keverjük ki a szószalapot, a kókusztejszínnel (pl. Cocomas), a vízzel, és citromlével. Majd ebbe a sűrű krémbe forgassuk bele a kockázott csirkemellet. A reszelt sajt felét tegyük egy jénai tál aljára, majd erre öntsük a szószos csirkét, és szórjuk meg a sajt másik felével. Előmelegített sütőben 180 fokon, 50 percig süssük, fedő nélkül.
Átlagos tápérték 100 g poralapban: Energia: 1420 kJ/336 kcal, zsír: 2,1 g -amelyből telített zsírsavak: 1,2 g, szénhidrát: 72 g -amelyből cukrok: 13 g, rost: 8 g, fehérje: 3,2 g, só: 3,9 g.