250 g-os fekete szezámmag; BiOrganik termék az egészséges élelmiszerek kedvelőinek.
A fekete szezámmag (sesamum indicum l) hasonló az ismertebb fehér szezámmaghoz. A fekete szezámmag és a barna (arany) szezámmag nem hántolt, míg a fehér színű szezámmag hántolt. A világosabb színű szezámmagot inkább nyugat és közel keleten használják, míg a fekete szezámmag a távol keleten népszerűbb. A fekete és a fehér szezámmag együtt is használhatók az ételek vonzó színfoltjaként. A szezámmag gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban, valamint számos előnyös egészségügyi hatásuk van. A fekete szezámmag kb. 60%-kal több kalciumot tartalmaz, mint a hántolt (fehér) szezámmag. A szezámmag származási helye valószínűleg india. A híres "szezám tárulj" mondás, onnan származik, mikor a megérett szezámmag szétpattan. Afrikában a szezámmagot "benne"-nek hívják és egyaránt használják magára a magra és a belőle készült olajra is. A szezámmag több ezer éve létezik, sőt mondják azt is, hogy amikor az istenek a világot teremtették szezám bort ittak. A fekete szezámmagnak ízletesebb és erősebb aromája van, mint a fehér vagy barna szezámmagnak. A pirított fekete szezámmagban felszabadulnak az értékes anyagok, valamint az íze is jellegzetesebb. Olajtartalma magas 40%-60% között van. A belőle készült olajnak jellegzetes íze van, gazdag antioxidánsokban, ami által hosszabb az eltarthatósági ideje. A magok is hosszú ideig eltarthatók és tovább ellenállnak az avasodásnak. Magas a fehérjetartalmuk is 35%-50% között van.