Ezért használjon befőzéshez grapefriutmag-kivonatot!
A grapefruit magjából készült kivonat kiváló tartósítószer, elég 5-6 csepp, és biztosak lehetünk benne, hogy a mikroorganizmusok távol maradnak kedvenc dzsemünktől, lekvárunktól. Többszörösen megéri az eredeti készítményt használni.
A problémás E-számok helyett mindenképp megéri olyan természetes tartósítókat használni, mint a grapefruitmag-kivonat. Egészséges, kiváló baktérium- és gombaölő, nem befolyásolja a lekvár ízét - alkalmazásáról itt írtunk.
Az eredeti grapefruitmag-kivonatot Grape Vital néven szabadalmaztatta 30 évvel ezelőtt Csabai Zsolt doktor. Számos jótékony élettani hatása miatt nevezik az élet elixírének, és nem véletlenül. Sokan sokféle módon utánozzák a Grape Vitalt, ám több szempontból érdemes az eredeti termékhez ragaszkodnunk, még ha drágább is.
Elsősorban magas minősége okán 5-6 cseppjével már tökéletesen tartósíthatunk egy üveg lekvárt, míg ugyanazt a hatást az utánzatok akár 20-30 cseppel érik el - így lesz az olcsóból drágább. Egyes utánzatok hatástalanok, míg mások az egészségre is károsak lehetnek. Előzőre példa, ha illóolajokkal pótolják a grapefruitmag hatóanyagát, utóbbira pedig a szintetikus utánzatok a példa.