A Dr. Oetker gluténmentes étkezési keményítő sokféleképpen használható.
A tésztákat finoman omlóssá, a szószokat, leveseket, főzelékeket pedig tökéletes állagúvá varázsolja.
Süteményekhez, Szószokhoz, Levesekhez, Főzelékekhez, Gluténmentes.

Tartalmazhat: Tej, tojás, diófélék.

Elkészítés és felhasználás: Sütemények és torták tésztájának omlósabbá tételéhez, levesek, szószok és főzelékek sűrítéséhez.

Felhasználás süteményekhez: A receptben megadott liszt mennyiség 1/3 részét Dr. Oetker Étkezési keményítővel helyettesítjük.
A sütemények és torták tésztája így könnyű és omlós lesz, és sokáig megtartja formáját.

Felhasználás levesekhez, szószokhoz és főzelékekhez: A Dr. Oetker Étkezési keményítőt kevés hideg folyadékkal csomómentesen elkeverjük, habverővel a forró ételhez adjuk, majd kevergetés közben újra felforraljuk.

Piskóta tészta és kevert tészta (pl.: tortalapok, márványsütemény): Hozzávalók: A receptben megadottak.; Dr. Oetker étkezési keményítő: A liszt 1/3 részét helyettesítjük keményítővel.

Vágható gyümölcsréteg tortákba (pl.: feketeerdő torta): Hozzávalók: 300-500 g előkészített gyümölcs, 250 ml gyümölcslé/bor/víz, cukor ízlés szerint; Dr. Oetker étkezési keményítő: 30 g (kb. 2 púpos evőkanál).

Gyümölcsös töltelék aprósüteményekbe (pl.: linzer, képviselőfánk): Hozzávalók: 250 g előkészített gyümölcs, 200 ml gyümölcslé/bor/víz, cukor ízlés szerint; Dr. Oetker étkezési keményítő: 20 g (kb. 2 csapott evőkanál).

Desszertek (pl.: borkrém, felfújt): Hozzávalók: 500 ml tej/bor/gyümölcslé, cukor és egyéb fűszerek ízlés szerint; Dr. Oetker étkezési keményítő: 35 g (kb. 3 csapott evőkanál).

Édes és pikáns mártások (pl.: vaníliaszósz, barna mártás): Hozzávalók: 500 ml gyümölcslé/tej/bor/víz/szószalap, cukor vagy egyéb fűszerek ízlés szerint; Dr. Oetker étkezési keményítő: 15 g (kb. 1 púpos evőkanál).

Levesek (pl.: paradicsomleves, krémlevesek): Hozzávalók: 250 g előkészített zöldség, 500 ml víz/tej/gyümölcslé/levesalap, cukor vagy egyéb fűszerek ízlés szerint; Dr. Oetker étkezési keményítő: 20 g (kb. 2 csapott evőkanál).

Főzelékek (pl.: borsófőzelék, lencsefőzelék): Hozzávalók: 500 ml főzelékalap; Dr. Oetker étkezési keményítő: 25-30 g (kb. 2 púpos evőkanál)
Dr. Oetker termékek »

Címkék:

dr. oetker