Burgonyakeményítő alapú gluténmentes lisztkeverék.
Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, szójamentes, rizsmentes, vegán, növényi alapú pizzák és kenyerek készítéséhez.

Formakenyér recept hozzávalók: 500g kenyér lisztkeverék, 16g cukor, 14g Himalája só, 1 csomag porélesztő (7g), 460g langyos víz, 20g olaj.
Elkészítés:Keverjük össze a száraz hozzávalókat majd adjuk hozzá a langyos vizet és az olajat is. Robotgéppel közepes fokozaton dolgozzuk össze 5-8 perc alatt, amíg teljesen egynemű és sima nem lesz. Kanalazzuk (nedves kanállal) szilikonos sütőpapírral bélelt, vékony falú, minimum 2 literes kenyérformába és egyengessük el. Közben folyamatosan nedvesítsük a kanalat, mert ragadós a tészta. Lisztezzük le picit tetejét és lefedve meleg helyen kelesszük meg 45 perc alatt, közben melegítsük elő a sütőt alsó-felső sütéssel 200 fokra. Amint megkelt a kenyér spricceljük le langyos vízzel és tegyük a sütőbe 40 percig, majd vegyük ki a formából a sütőpapírral együtt és tegyük vissza a rácsra még 20 percig. Amint elkészült óvatosan húzzuk le róla a sütőpapírt és rácson hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután lehet szeletelni, de igazán másnap lesz a legjobb.

Összetevők: burgonyakeményítő, gluténmentes lisztkeverék (rizsliszt, kölesliszt), rostkeverék (útifű maghéj liszt, almarost), guargumi, hidroxipropil-metil-cellulóz
Felhasználási terület: gluténmentes kenyerek készítéséhez.

Átlagos tápérték 100g lisztkeverékben:
Energia: 1344kJ/317kcal
Zsír: 0,1g
amelyből telített zsírsavak: <0,1g
Szénhidrát: 76g
amelyből cukrok: <0,5g
Rost: 3,2g
Fehérje: 1,0g
Só: 0,04g

Allergén információ: A termék dióféléket is feldolgozó üzemben készült. Nyomokban mustárt és szezámmagot tartalmazhat. Származási hely: Magyarország. Minőségét megőrzi: Bontatlan csomagolásban tárolva a csomagoláson feltüntetett időpontig (nap/hónap/év). Tárolás: Száraz, hűvös és napfénytől védett helyen.
Economike termékek »