A neve ellenére inkább szürkés árnyalatú, íze pedig enyhén borsos. A lencse az egyik legérdekesebb hüvelyes növény. Proteinben ez a leggazdagabb.
Rostokban és ásványi anyagokban is igen gazdag, főként vas- és magnéziumtartalma magas. Ezzel szemben kevés B-vitamint tartalmaz.

A lencse a kutatások szerint igen gazdag antioxidáns vegyületekben, melyek a szabad gyökök megkötése révén fontos szerepet töltenek be a betegségmegelőzésben.

Ásványi anyagok: kálium, kálcium, vas, foszfor, magnézium, nátrium. Vitamin: B1, B2, B6. Jótékony hatása: egészségvédő, immunrendszer erősítő, béltisztító.

Felhasználása: Aromás íze miatt kiváló hideg salátákba és levesbe. Ízletes lencse leves vagy lencse főzelék készíthető belőle vagy felhasználhatjuk kenyérre kenhető krémekhez. A főzést megelőző este áztassuk vízbe.
Good4You termékek »