A tészták saját alapanyagokból, a gyermelyi malomban előállított speciális tésztaipari lisztből és a saját tojófarmjainkon megtermelt friss tojásból készülnek.
A tarhonya egy igazán hagyományos magyar tésztafajta. Nagy felületének köszönhetően, sok szaftot szed fel. Ezért tökéletes választás pörköltekhez és más szaftos ételekhez egyaránt. Emellett kiválóan megállja helyét egytálételek készítésénél is, nem véletlen, hogy a pásztor ételek sokat használt hozzávalója.

A tökéletes tarhonya elkészítéséhez elengedhetetlen a termék főzés előtt pirítása. Ehhez közepes lángos melegítsünk zsiradékot, majd adjuk hozzá a tarhonyát. Folyamatosan kevergetve 2-3 perc alatt kissé lepirítjuk, majd felöntjük dupla mennyiségű forró vízzel. Ez azért célszerű, mert így kisebb az esély, hogy le- vagy összetapadjanak a szemek.

Főzési idő: 12-15 perc.

A Gyermelyi Vállalatcsoport elkötelezett a kiváló minőségű, biztonságos, magyar élelmiszer előállítása és a fogyasztói igények minél szélesebb körű kielégítése iránt. Termékeink zöme saját előállítású alapanyagból készül, így biztosított a gondos válogatás, a kifogástalan minőség és a finom íz.

Átlagos tápérték 100g termékben:
Energiatartalom: 1672kJ/394kcal
Zsír: 2,2g
ebből telített zsírsavak: 0,6g
Szénhidrátok: 80g
ebből cukor: 1,1g
Fehérje: 13g
Só: 0,21g
Gyermelyi termékek »

Címkék:

gyermelyi