Finomszemű zabpehely, amely kiváló alapanyaga lehet zabkásáknak, süteményeknek, kekszeknek.
Napjainkban az emberi fogyasztásra termesztett és feldolgozott, gondosan válogatott egész szemű zabot megtisztítják külső héjától, majd malomüzemi tisztítás és előkészítés után, gőzöléssel, hengerek közti lapítással állítják elő. A zabpehely tartalmazza a zabszemekben lévő táplálkozás-élettani szempontból fontos alkotóelemeket, fehérjéket, élelmirostokat, természetes vitaminokat, és ásványi anyagokat.

Élettani hatásai:
Gazdag B vitaminban és E vitaminban
Vas, kálium, kalcium, foszfor és magnézium is található benne
Növény létére nagy a fehérjetartalma
Regenerálja az idegeket, élénkíti, táplálja az egész idegrendszert
Ajánlott a fogyasztása bőr és emésztési panaszoknál
Ajánlott továbbá kimerültség és fokozott stressz esetén
Gyulladásgátló anyagokat tartalmaz, nyugtatja a gyomrot, beleket
Természetes lúgosító hatásával a szervezet savasodását képes megkötni, megszüntetni
A rák megelőzését is elősegítheti. Oldhatatlan rostjai ugyanis csökkentik egyes savak toxicitását. Emellett a benne lévő fitokemikáliák is rákmegelőző hatással bírnak.
Teltségérzetet okoz. Akik reggel zabpelyhet esznek, kevésbé hajlamosan ebéd előtt nassolni.

Tápanyagok 100g termékben:
Energia: 1566kj / 372kcal
Zsír: 7g
amelyből telített zsírsavak: 1,3g
Szénhidrát: 59g
amelyből cukrok: 1g
Fehérje: 13g

Felhasználás: Dupla mennyiségű vízben, vagy (növényi) tejben 5-10 perc alatt zabkását főzhetünk belőle, de alkalmas különféle sütemények és kekszek elkészítésére is.
Klorofill termékek »

Címkék:

klorofill