Baktérium fermentált, alacsony, 1 millió Dalton molekulatömegű szerves hialuronsav, savmentes, gyomorbarát C-vitaminnal, a bőr és porcok egészségéhez!
A hialuronsav az emberi szervezetben egy teljesen természetesen megtalálható poliszacharid, mely nagy vízmegkötő képességgel rendelkezik, saját tömegének akár az 1000-szeresét is képes víz formájában megkötni. A hialuronsav jelen van minden kötőszövetben (köldökzsinórban, húgyhólyagban, belekben, végbélben, vaginában…), de különösen nagy mennyiségben található a bőrben, a szemekben, az ízületi porcokban és az ízületi folyadékban (az ízületek közötti folyadék).

Habár szervezetünk képes önmagától előállítani hialuronsavat, a természetes szintje az életkor előrehaladtával, csökken. A Natur Tanya® hialuronsav tabletta, 100mg fermentált hialuronsavat tartalmaz adagonként, ezzel járulva hozzá a szervezetben lévő hialuronsav mennyiségének pótlásához.

A Natur Tanya fermentált hialuronsav ezen kívül a szövetek számára fontos C-vitamint is tartalmaz kalciummal pufferelve (kalcium-L-aszkorbát), amely a C-vitamin egy savmentes, gyomorbarát formája, mely érzékeny gyomorral és bélrendszerrel rendelkezők számára is ideális választás, hiszen a kémhatása enyhén lúgos (7,1-7,4pH).

A C-vitamin hozzájárul a normál kollagén képződéshez, és ezen keresztül az erek-, csontok,porcok, és a bőr normál állapotának fenntartásához.

A hialuronsav egy poliszacharid (szénhidrát), amely diszacharidok (D-glükuronsav és D-N-acetil-glükozamid) ismétléséből áll. A szájon át történő hialuronsavat kisebb molekulákra/frgamentumokra kell lebontania az emberi szervezetnek. A nagy molekulák pedig közvetlenül nem tudnak felszívódni. Tehát a lényeg a hialuronsav méretén van.

Az étrend-kiegészítőkben használt hialuronsav molekulatömegének kisebbnek kell lennie, mint 1,2 millió Dalton.

Ugyanez a helyzet áll fent a kollagén esetében is, hiszen a biohasznosulás/felszívódás döntő többségében a molekulatömegtől (Dalton méret) függ. A Natur Tanya ezt a követelményt kielégíti, hiszen alacsony molekukatömegű alapanyagokkal kerülnek formulázásra termékeink, így többek között a biszglicinát formában levő, jól hasznosuló ásványi anyagainkat is ide sorolhatnánk.

A fermentáció magyar jelentése: erjedés. Több ezer évre visszanyúló egyik legrégebbi biotechnológiai eljárás. Történelem előtti időktől készít az ember fermentációval élelmiszereket, mint kenyeret, sajtot, sört és bort. Világszerte a társadalmak évezredekig erjesztették az ételeket baktériumokkal, hogy olyan termékeket hozzanak létre, mint a joghurt és a miso.

A fermentáció folyamatán átment élelmiszereknek szigorú minőségi feltételeknek kell megfelelniük. Az ember felismerte és hasznosította az ezekben a folyamatokban rejlő lehetőségeket. Így jött létre a fermentálás (erjesztés), amely ma már, egy tudatosan tervezett gyártástechnológiai folyamat.

Kinek ajánljuk fermentált hialuronsav termékünket?
Azok számára, akik a hialuronsavat külső forrásból szeretnék pótolni. Azok számára, akik aktív életet élnek, férfiaknak és nőknek egyaránt.

Összetevők: kalcium-L-aszkorbát, nátrium-hialuronát, tömegnövelő szer (mikrokristályos cellulóz), stabilizátor (polivinilpolipirrolidon), sűrítőanyag (polivinilpirrolidon), színtelen bevonat [stabilizátorok (hidroxipropil-metil-cellulóz, polietilén-glikol)], csomósodást gátló anyagok (szilícium-dioxid, zsírsavak magnéziumsói).

Adagolási javaslat: Napi 1 tabletta bő folyadékkal lenyelve.

Hatóanyagok a napi adagban (1 filmtablettában):
Savmentes C-vitamin: 100mg
Fermentált hialuronsav: 100mg

Figyelmeztetés: Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl! Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot!

A termék 6 éves kortól alkalmazható. A termék alkalmazható vérhígító mellett. A termék alkalmazható cukorbetegség esetén. A termék fogyasztható terhesség, és szoptatás időszakában.
Natur termékek »