Főkategóriák
Mások ezeket vették
Intenzív hatású szárított tésztasavanyító anyag. Elősegíti a helyes savfok beállítását. Aromás kenyér ízt kölcsönöz. Optimális arányban tartalmaz tejsavat és ecetsavat. Hosszú kelesztéshez ajánljuk!
Liszt, víz és só + kultúra, meleg idő és idő = kovászos kenyér. A szárított kovász meghatározza a kenyered ízét, tápértékét és emészthetőségét. A savanyúság mértéke hatással van a glutén szerkezetre, az ízre és a bélzetre. A savasság (általában 3,5-5 közötti pH) akadályozza meg a káros bacik elszaporodását.
A tésztádban lévő mikróbák a szárított kovászpornak köszönhetően együtt tudnak működni a savtoleráns élesztősejtekkel így azok nyugodtan termelhetik az enzimeket, melyek a főszerepet játszák liszt lebontásában és az ízek kialakításában.
Sütőélesztőt nem tartalmaz. A csomagban lévő kovászmennyiség 10db 500g-os kenyérhez elegendő. A kovászos kenyér sütése egy érzéki folyamat. Lenyűgöző gondolat, hogy egy tálban létrehozunk egy egészen új világot. Fontos: A kenyered íze nagyban függ még a liszt fajtájától, a tészta hőmérsékletétől és a fermentáció hosszától!
Adagolása lisztsúlyra számítva: 1%.
A Szárított kovászpor használata a következő: Keverj össze 150g lisztet, 150g 28°C-os vizet és lisztsúlyra vetítve 1% kovászport. Tedd egy befőttesüvegbe, alaposan rázd össze, és fedd le. Hagyd 12-24 órát meleg helyen állni, de győződj meg arról, hogy nincs a közelben más erjesztett étel, különben kereszteződnek, és elképzelhető, hogy nem azokat a mikrobákat kapjuk, amikre szükségünk van. Ezután, ha nagyon szerencsés vagy, már láthatsz buborékokat, ami az organizmusok jelenlétét mutatja, de ha nincsenek, akkor se aggódj. Dobd ki a keverék felét, majd helyettesítsd 75g liszttel és 75g 28°C-ra melegített vízzel. Alaposan keverd össze, fedd le, és várj újabb 12-24 órát. Innentől kezdve a hagyományos módon használható a kovász. Ez módszer a hagyományos módon készült kovászos kenyérre vonatkozik.
Ha azonnal szeretnél kenyeret sütni, akkor az élesztővel készült kenyér tésztájához kell hozzátenni kovászport, lisztsúlyra vetítve 1-3 százalékot. Ebben az esetben az élesztő fog segíteni a kenyér térfogatának növekedésében, a kovászpor pedig a kenyér ízét, savasságát, és eltarthatóságát befolyásolja.
Összetevők: Búzaliszt, tejsav. Allergének: glutén. Nyomokban tartalmazhat szójaszármazék, mustár, csillagfürt.
Átlagos tápérték 100g termékben: Energia: 1394kJ/329kcal, Zsír: 2,2g, amelyből telített zsírsavak: 0,7g, Szénhidrát: 51,4g, amelyből cukrok: 1,2g, Rost: 9,0g, Fehérje: 10,8g, Só: <0,01g.
A tésztádban lévő mikróbák a szárított kovászpornak köszönhetően együtt tudnak működni a savtoleráns élesztősejtekkel így azok nyugodtan termelhetik az enzimeket, melyek a főszerepet játszák liszt lebontásában és az ízek kialakításában.
Sütőélesztőt nem tartalmaz. A csomagban lévő kovászmennyiség 10db 500g-os kenyérhez elegendő. A kovászos kenyér sütése egy érzéki folyamat. Lenyűgöző gondolat, hogy egy tálban létrehozunk egy egészen új világot. Fontos: A kenyered íze nagyban függ még a liszt fajtájától, a tészta hőmérsékletétől és a fermentáció hosszától!
Adagolása lisztsúlyra számítva: 1%.
A Szárított kovászpor használata a következő: Keverj össze 150g lisztet, 150g 28°C-os vizet és lisztsúlyra vetítve 1% kovászport. Tedd egy befőttesüvegbe, alaposan rázd össze, és fedd le. Hagyd 12-24 órát meleg helyen állni, de győződj meg arról, hogy nincs a közelben más erjesztett étel, különben kereszteződnek, és elképzelhető, hogy nem azokat a mikrobákat kapjuk, amikre szükségünk van. Ezután, ha nagyon szerencsés vagy, már láthatsz buborékokat, ami az organizmusok jelenlétét mutatja, de ha nincsenek, akkor se aggódj. Dobd ki a keverék felét, majd helyettesítsd 75g liszttel és 75g 28°C-ra melegített vízzel. Alaposan keverd össze, fedd le, és várj újabb 12-24 órát. Innentől kezdve a hagyományos módon használható a kovász. Ez módszer a hagyományos módon készült kovászos kenyérre vonatkozik.
Ha azonnal szeretnél kenyeret sütni, akkor az élesztővel készült kenyér tésztájához kell hozzátenni kovászport, lisztsúlyra vetítve 1-3 százalékot. Ebben az esetben az élesztő fog segíteni a kenyér térfogatának növekedésében, a kovászpor pedig a kenyér ízét, savasságát, és eltarthatóságát befolyásolja.
Összetevők: Búzaliszt, tejsav. Allergének: glutén. Nyomokban tartalmazhat szójaszármazék, mustár, csillagfürt.
Átlagos tápérték 100g termékben: Energia: 1394kJ/329kcal, Zsír: 2,2g, amelyből telített zsírsavak: 0,7g, Szénhidrát: 51,4g, amelyből cukrok: 1,2g, Rost: 9,0g, Fehérje: 10,8g, Só: <0,01g.
Spájzold Be! termékek »