Szafi Free Fehér kenyér (útifűmentes) lisztkeverék (gluténmentes).
Gluténmentes, vegán, útifűmentes lisztkeverék, amelynek segítségével egyszerűen és gyorsan készíthetünk hófehér, kívül ropogós, belül puha kenyeret.

Kenyér recept: Hozzávalók: 350g Szafi Free Fehér kenyér lisztkeverék; 7g só; 4g porélesztő; 3g agavé szirup vagy datolyaszirup; 18g Paleo olaj; 280g kézmeleg víz; 1g olaj a sütés előtti kenéshez.

Elkészítés: Keverjük össze a száraz alapanyagokat, majd öntsük hozzá a vizet, az olajat, az agavét, és kézi robotgép spirálszárával dolgozzuk csomómentesre (fakanállal is kikeverhetjük úgy, hogy fokozatosan, több részletben öntsük hozzá a vizet, így nem lesz csomós). Béleljünk ki sütőpapírral egy legfeljebb 21,5x11cm-es fém kenyérsütőformát. Ha kikevertük a tésztát (amely nokedli állagú, krémszerű lesz), öntsük a formába, és nedves szilikon spatulával simítsuk bele. Fedjük le lazán (hogy a tészta a kelés közben ne érjen hozzá) frissentartó fóliával, és tegyük 20 percre, 50 °C-ra előmelegített, kikapcsolt állapotban lévő sütőbe. Ezután vegyük ki a formát, és állítsuk a sütőt 200°C-ra, alsó-felső programra. Amíg a sütő melegszik, a kenyér legyen a konyhapulton, lefedve. Mielőtt a sütőbe rakjuk, puha ecsettel, lazán kenjük át a tetejét (vagy olajspray-vel is lefújhatjuk). Sütés: 200°C-ra előmelegített sütőben, alsó - felső programon 60 perc (erősebb sütőben akár 50 perc is elegendő lehet). Miután kisült a kenyér, vegyük ki a formából, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Összetevők: tápiókakeményítő, kölesliszt, hajdinaliszt, bambuszrost, sűrítő anyag (xantán gumi), savanyúságot szabályozó anyag (aszkorbinsav).
Szafi Products termékek »
Szafi Free termékek »