Főkategóriák
Mások ezeket vették
Ajánljuk gluténérzékenyeknek, akik gyorsan és egyszerűen szeretnének ízletes tésztát készíteni különféle szószokkal vagy salátákhoz.
Összetevők: gluténmentes kölesliszt (60%), ivóvíz, útifűmaghéj liszt, batáta liszt, kurkuma.
Átlagos tápérték 100g száraz-tésztában:
energia: 1407kJ/333kcal
zsír: 1,2g
amelyből telített zsírsavak: 0,7g
szénhidrát: 63g
amelyből cukrok: 1,2g
rost: 14,8g
fehérje: 10,2g
só: 0,05g
Átlagos tápérték 100g kifőtt tésztában:
energia: 513kJ/121kcal
zsír: 0,4g
amelyből telített zsírsavak: 0,2g
szénhidrát: 23,2g
amelyből cukrok: 0,1g
rost: 4,5g
fehérje: 4g
só: 0,03g
A száraztészta kizárólag a nátrium természetes jelenlétéből adódóan tartalmaz sót. Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.
Elkészítési javaslat: Tegyük a tésztát kb. tízszeres mennyiségű forrásban lévő (lobogó) sós vízbe, és főzzük 2-4 percig fedő nélkül (főzőlap erősségétől, tészta mennyiségétől és fazék méretétől függően változhat a főzési idő). Főzés közben párszor keverjük át, illetve szedjük le egy szűrőlapát segítségével a keletkező habot. Főzés után szűrjük le, és hideg vízzel jó alaposan öblítsük át!
Javaslat: Több vízben főzzük, mint a hagyományos tésztát. Egyszerre 1 csomagnál (200g) több tésztát ne főzzünk ki, mert a főzés közben keletkező hab könnyen kifuthat. A megadott tápérték adatok nem tartalmazzák a főzés során a termékhez ízesítésként hozzáadott sót.
A termék tojást és szezámmagot is feldolgozó bérgyártónk üzemében készült. Tárolás: száraz, hűvös helyen.
Átlagos tápérték 100g száraz-tésztában:
energia: 1407kJ/333kcal
zsír: 1,2g
amelyből telített zsírsavak: 0,7g
szénhidrát: 63g
amelyből cukrok: 1,2g
rost: 14,8g
fehérje: 10,2g
só: 0,05g
Átlagos tápérték 100g kifőtt tésztában:
energia: 513kJ/121kcal
zsír: 0,4g
amelyből telített zsírsavak: 0,2g
szénhidrát: 23,2g
amelyből cukrok: 0,1g
rost: 4,5g
fehérje: 4g
só: 0,03g
A száraztészta kizárólag a nátrium természetes jelenlétéből adódóan tartalmaz sót. Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.
Elkészítési javaslat: Tegyük a tésztát kb. tízszeres mennyiségű forrásban lévő (lobogó) sós vízbe, és főzzük 2-4 percig fedő nélkül (főzőlap erősségétől, tészta mennyiségétől és fazék méretétől függően változhat a főzési idő). Főzés közben párszor keverjük át, illetve szedjük le egy szűrőlapát segítségével a keletkező habot. Főzés után szűrjük le, és hideg vízzel jó alaposan öblítsük át!
Javaslat: Több vízben főzzük, mint a hagyományos tésztát. Egyszerre 1 csomagnál (200g) több tésztát ne főzzünk ki, mert a főzés közben keletkező hab könnyen kifuthat. A megadott tápérték adatok nem tartalmazzák a főzés során a termékhez ízesítésként hozzáadott sót.
A termék tojást és szezámmagot is feldolgozó bérgyártónk üzemében készült. Tárolás: száraz, hűvös helyen.
Szafi Products termékek »
Szafi Free termékek »