Főkategóriák
Mások ezeket vették
Ajánljuk gluténérzékenyeknek, akik otthon szeretnének ízletes kovászos kenyeret és pékárut készíteni egyszerűen és gyorsan.
Ismerd meg az új, kovászoláshoz készült Szafi Life Lisztkeverékünket, amellyel gluténmentesen is élvezheted a régi idők ízeit! Ha te is gluténmentesen és tudatosan táplálkozol, akkor most figyelj! Új szintre emeljük a kenyérkészítést.
Kovász készítése: Hozzávalók: 50g Lisztkeverék kovászoláshoz, 55g langyos víz, 4g Datolya- vagy Agávé szirup.
Elkészítés: Keverjük a hozzávalókat csomómentesre, tegyük rá (de ne csavarjuk rá!) az üveg fedelét, és rakjuk meleg helyre, 24 órára. A kovászt 8 napon keresztül etetjük, ezt követően lehet sütni vele.
Speciális kovászos kenyér recept: Hozzávalók: 250g Szafi Life Speciális lisztkeverék, 100g kovász (Szafi Life Lisztkeverék kovászoláshoz lisztből), 6g só, 4g Datolya- vagy Agávé szirup, 20g olaj (étolaj vagy paleo olaj), 250g kézmeleg víz, 4g bambuszrost a gyúráshoz és a formázáshoz, 1g kókuszolaj spray a sütés előtti fújáshoz.
Elkészítés: Keverjük össze a lisztet a sóval. Mérjük ki egy nagyobb edénybe a kovászt, a vizet, az Agávé szirupot, az olajat, öntsük bele a lisztet és gyúrjuk össze. Ezután fedjük le az edényt, és 1 órára tegyük meleg helyre (például előmelegített, kb. 40-45 °C-os sütőben hagyhatjuk 60 percig). Ha letelt az egy óra, borítsuk a tésztát lisztes munkafelületre, gyúrjuk át, formázzunk belőle egy hosszúkás rudat, vagy egy gömböt (kelesztésre alkalmas edényzettől függően), fedjük le, és 2 órára tegyük meleg helyre (42-45 °C-os sütőben). A 2 óra letelte után, borítsuk át a kosárból a kenyeret, egy sütőpapírral fedett tepsire, fújjuk le az olajjal, vágjuk be néhány helyen a tetejét és rakjuk a sütőbe.
Sütés: 190°C-ra előmelegített sütőben, alsó-felső programon 65-70 perc.
Gluténmentes, citromsavmentes, vegán kovász alap, amelynek segítségével citromlé, citromsav, ecet és élesztő felhasználása nélkül készíthető, számos kovászos pékáru.
Összetevők: gluténmentes zabpehelyliszt, kölesliszt, tápiókakeményítő, útifűmaghéjliszt, savanyúságot szabályozó anyag (aszkorbinsav), bambuszrost.
Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz. A termék szezámmagot, mustármagot, zellert, dióféléket, szulfitokat, csillagfürtöt tartalmazhat! Száraz, hűvös helyen tárolandó!
Kovász készítése: Hozzávalók: 50g Lisztkeverék kovászoláshoz, 55g langyos víz, 4g Datolya- vagy Agávé szirup.
Elkészítés: Keverjük a hozzávalókat csomómentesre, tegyük rá (de ne csavarjuk rá!) az üveg fedelét, és rakjuk meleg helyre, 24 órára. A kovászt 8 napon keresztül etetjük, ezt követően lehet sütni vele.
Speciális kovászos kenyér recept: Hozzávalók: 250g Szafi Life Speciális lisztkeverék, 100g kovász (Szafi Life Lisztkeverék kovászoláshoz lisztből), 6g só, 4g Datolya- vagy Agávé szirup, 20g olaj (étolaj vagy paleo olaj), 250g kézmeleg víz, 4g bambuszrost a gyúráshoz és a formázáshoz, 1g kókuszolaj spray a sütés előtti fújáshoz.
Elkészítés: Keverjük össze a lisztet a sóval. Mérjük ki egy nagyobb edénybe a kovászt, a vizet, az Agávé szirupot, az olajat, öntsük bele a lisztet és gyúrjuk össze. Ezután fedjük le az edényt, és 1 órára tegyük meleg helyre (például előmelegített, kb. 40-45 °C-os sütőben hagyhatjuk 60 percig). Ha letelt az egy óra, borítsuk a tésztát lisztes munkafelületre, gyúrjuk át, formázzunk belőle egy hosszúkás rudat, vagy egy gömböt (kelesztésre alkalmas edényzettől függően), fedjük le, és 2 órára tegyük meleg helyre (42-45 °C-os sütőben). A 2 óra letelte után, borítsuk át a kosárból a kenyeret, egy sütőpapírral fedett tepsire, fújjuk le az olajjal, vágjuk be néhány helyen a tetejét és rakjuk a sütőbe.
Sütés: 190°C-ra előmelegített sütőben, alsó-felső programon 65-70 perc.
Gluténmentes, citromsavmentes, vegán kovász alap, amelynek segítségével citromlé, citromsav, ecet és élesztő felhasználása nélkül készíthető, számos kovászos pékáru.
Összetevők: gluténmentes zabpehelyliszt, kölesliszt, tápiókakeményítő, útifűmaghéjliszt, savanyúságot szabályozó anyag (aszkorbinsav), bambuszrost.
Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz. A termék szezámmagot, mustármagot, zellert, dióféléket, szulfitokat, csillagfürtöt tartalmazhat! Száraz, hűvös helyen tárolandó!
Szafi Products termékek »
Szafi Life termékek »