Alacsony glikémiás indexe és magas tápanyag tartalma köszönhetően, remekül beilleszthető bármilyen diétás étrendbe, legyen az vegán, vagy paleo.
Kizárólag Kínában él meg ez a fajta goji gyümölcs, ami méretre apróbb, de a húsa sokkal vaskosabb, tömörebb a társainál.
Hatóanyagokban ez a leggazdagabb goji – az összes többi fajtát az ázsiaiak másodrangúnak tartják.
Több fehérjét tartalmaz, mint a virágpor, több rostot, mint a zabkorpa, 67-szer több B1 vitamint, mint a barnarizs, kétszer annyi B3-vitamint (niacin) mint az élesztő, ötször annyi káliumot, mint a brokkoli, kétszer annyi béta-karotint, mint a nyers spenót – vagy épp 150-szer magasabb az ORAC-értéke, mint a sárgarépa karotinoidjainak. A kutatók szerint az összes emberi sejt élettartamára hat és akár 21%-al megnöveli életképességük idejét. Lícium gyümölcs antioxidáns tulajdonsága révén védelmet nyújt olyan szabad gyökökkel szemben, melyek károsíthatják a sejtek és a szövetek szerkezetét, valamint felelősek az oxidációs eredetű öregedési folyamatokért.
Nem véletlen, hogy lícium gyümölcs fogyasztása a Tradicionális Kínai Orvoslásban fontos szerepet tőlt be. Fogyasztása hosszan tartó fiatalos közérzettel, szépséggel, karcsúsággal, erővel, kitartással ajándékoz meg – sőt, még afrodiziákumnak sem utolsó.
Felhasználási javaslat: Az aszalt termés önmagában is finom csemege, de müzlibe vagy joghurtba keverve, turmixhoz, kásához, süteményekbe sütve, vagy leforrázva teaként is kiváló.
Javasolt napi mennyiség: 5-10 g. Az ajánlott napi adagot ne lépje túl. Összetevők: 100% goji bogyó (lícium gyümölcs), antioxidáns: kén-dioxid.
Átlagos tápanyagtartalom (100 gr-ban):
Energia: 1492KJ / 362kcal
Összes zsír: 0g
Szénhidrátok: 67,82g
Fehérje: 11,7g
Élelmi rostok: 10g
Származási hely: Kína. Tárolás: száraz, hűvös helyen, lezárva tartandó.