Főkategóriák
Mások ezeket vették
Lassan felszívódó szénhidrátokban, rostokban, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag rizsféle.
A rizs számos rétegből áll, amelyeket a feldolgozás során a végcéltól függően távolítanak el, vagy hagynak meg. A fehér rizsről több réteget is lehántanak, míg a barna rizs esetében csak a legfelső réteg kerül eltávolításra, így az értékes tápanyagok megmaradnak. A barna rizsben összetett, lassan felszívódó szénhidrátok találhatóak, keményítőt és rostokat is tartalmaz. A rostoknak köszönhetően gyorsan, hosszú időre eltelít. Emellett fehérjében is gazdag, illetve fontos vitaminok és ásványi anyagok forrása is, mint például magnézium, mangán és szelén.
Elkészítési javaslat: Háromszoros mennyiségű forrásban lévő natúr vega-mixes enyhén sós vízben 1 órán keresztül főzze puhára, kuktában 30-40 perc főzést igényel.
Átlagos tápérték 100g termékben:
Energia: 1.491kJ / 352kcal
Zsír: 2.2g
Amelyből telített zsírsavak: 0.6g
Szénhidrát: 74g
Amelyből cukrok: 0.6g
Só: 0.03g
Fehérje: 7.8g
Összetevők: barna rizs.
Elkészítési javaslat: Háromszoros mennyiségű forrásban lévő natúr vega-mixes enyhén sós vízben 1 órán keresztül főzze puhára, kuktában 30-40 perc főzést igényel.
Átlagos tápérték 100g termékben:
Energia: 1.491kJ / 352kcal
Zsír: 2.2g
Amelyből telített zsírsavak: 0.6g
Szénhidrát: 74g
Amelyből cukrok: 0.6g
Só: 0.03g
Fehérje: 7.8g
Összetevők: barna rizs.