A fermentált élelmiszerek nagy előnye az egészségünkre gyakorolt számos jótékony hatása. Az erjedési folyamatok során a mikroorganizmusok apróbb részekre bontják az adott ételt, így lényegesen könnyebben emészthető lesz a végeredmény.
A fermentáció során az ételek tápanyagtartalma is átalakul, különféle fitoösztrogének és bioflavonoidok szabadulnak fel, amiket a szervezet könnyebben tud hasznosítani. Emellett az erjesztett ételek a bélflóránk jó barátai; erősítik a belek saját mikroflóráját, a fermentáció során létrejövő szerves savak pedig táplálják a bélnyálkahártyát.

Összetevők: uborka, ivóvíz, só, torma, fokhagyma, mustármag, kapor.

Tápérték 100g termékben:
Energia: 45kJ/ 11kcal
Zsír: <0,1g
amelyből telített zsírsavak: <0,1g
Szénhidrát: <1,9g
amelyből cukrok: < 0,0g
Rost:
Fehérje: <1,0g
Só: <1,75g
Veggie termékek »

Címkék:

veggie