Csicseriborsó sós lében. Hőkezelt.
A csicseriborsó egy igazán jó élelmiszer alapanyag: felhasználása sokoldalú, tápértéke kiemelkedő és rengeteg féle képpen felhasználható. Számtalan ételt készíthetünk belőle: főzelék, saláta, leves, humusz (csicseriborsókrém), falafel (csicseriborsó fasírt), csicseriborsó snack.

Jól passzol hozzá a vöröshagyma, a paradicsom, a padlizsán. Fűszerek szempontjából a curry a leginkább nyerő, de jól illik hozzá a gyömbér, a fokhagyma és a szerecsendió is. Citromlével, korianderrel, Cayenne-borssal és szezámkrémmel is előszeretettel ízesítik. Használhatjuk akár köretként is, pl. zöld fűszerekkel és balzsamecettel. Hal, csirke vagy pulyka illik hozzá, de tofuval is jó párosítás.
Antico Casale termékek »

Címkék:

antico casale