Vanília és fahéjízű pörkölt szemes kávé szerecsendióval.
A Cafe Frei kávézóiban világszerte ez az amerikai kávékonyha sláger-receptje. Nizzában éppúgy, mint Magyarországon, vagy épp a Cafe Frei szaúd-arábiai üzletében. A vanília ízű kávékat Miamiban fahéjjal és szerecsendióval készítik, hogy az ital ne legyen émelygősen édes. Eredetileg a Miami Beachen áttelelő argentin és brazil elit kedvence volt ez a recept, de végül az amerikaiak is megszerették. Annyit változtattak csak rajta, hogy ők a vaníliát nem utólag öntik a kávéba, hanem hogy sokkal tisztább legyen az íze, már pörköléskor felviszik a kávészemekre.

Hogyan készítsünk belőle otthon vanília ízű kávét?

A Cafe Frei által fejlesztett, speciális pörkölés-technológiának köszönhetően az illatos, ízesített kávészemekből bármilyen otthoni kávéfőzési „módszerrel” elkészíthető ez a különleges ízű kávé. Kis adag cukor vagy méz, tehát az édesítés, kihangsúlyozza a kávé komplex karakterét. Ha pedig tejet is adunk hozzá, az tovább lágyítja az ízharmóniát. Egy csészényi közepes erősségű kávé elkészítéséhez javasolt adag: 2 púpos kiskanál őrölt kávé. Összetevők: Pörkölt arabica szemes kávé 98%, aromák 2% (vanília, fahéj), szerecsendió. Tartsa mindig lezárva, fénytől védve, lehetőség szerint hűvös helyen, de sosem a hűtőben! Mindig csak annyit őröljön le, amennyit épp elkészít!
Cafe Frei termékek »

Címkék:

cafe frei