Nocciola Romana mogyoró ízesítésű pörkölt szemes kávé édes tejeskávékhoz.
Igazi világkávé, amely végül Olaszországban, ott is legfőképp a római kávézókban lelt végső "meleg" otthonra. Először a maják, a mai Guatemala területén készítettek mogyoró-kávét (legalábbis ők így mesélik). A spanyolok viszont már úgy emlékeznek, hogy bizony ők a "feltalálók", méghozzá a gyarmati időkben. Akárhogy is történt, az biztos, hogy a spanyolok kakaót is kevertek bele, ahogy aztán az olaszok is. Akik, lássuk be, mogyorónagyhatalom. Sokak szerint a Rómától északra fekvő viterbói mogyoróültetvényeken terem a világ legízletesebb törökmogyorója (Nocciola Romana). Mi is rájuk esküszünk!

Hogyan készítsünk belőle otthon mogyoró ízű kávét?
A Cafe Frei által fejlesztett, speciális pörkölés-technológiának köszönhetően az illatos, ízesített kávészemekből bármilyen otthoni kávéfőzési „módszerrel” elkészíthető ez a különleges ízű kávé. Kis adag cukor vagy méz, tehát az édesítés, kihangsúlyozza a kávé komplex karakterét. Ha pedig tejet is adunk hozzá, az tovább lágyítja az ízharmóniát. Egy csészényi közepes erősségű kávé elkészítéséhez javasolt adag: 2 púpos kiskanál őrölt kávé. Összetevők: Pörkölt szemes kávé 98%, Aroma (mogyoró) 2%. Tartsa mindig lezárva, fénytől védve, lehetőség szerint hűvös helyen, de sosem a hűtőben! Mindig csak annyit őröljön le, amennyit épp elkészít!
Cafe Frei termékek »

Címkék:

cafe frei