Főkategóriák
Mások ezeket vették
A szem egészségének védelme!
Főbb hatásterületek: makula degeneráció megelőzése, látás javítása, a szervezet öregedési folyamatainak lassítása.
Összetevők: CoenzymeQ10 (98%), lutein, CD-polidextrin, Flavin7 bioflavonoid komplex (vörös szőlő mag-héj szárítmány, cirok mag-héj szárítány, feketeszeder mag-héj szárítmány, feketecseresznye héj szárítmány, feketeribizli mag-héj szárítmány, pirosribizli mag-héj szárítmány, szilva-héj szárítmány, almahéj szárítmány), zselatin kapszula.
A látásról röviden: Sárgafolt, az éleslátás helye, ide képeződik le a szem által látott kép. A szemünk 107 millió sejtet tartalmaz, amelyek érzékenyek a fényre. Ebből 7 millió segít a színek látásában, 100 millió pedig segít, hogy jobban lássunk a sötétben. A retina sejtjei valamint a hozzákapcsolódó idegsejtek myelinhüvellyel nem védett részei nagyon nagy sűrűségben tartalmaznak mitokondriumot. A vizuális rendszer az egyik leginkább energetikailag igényes rendszer az agyban. A neuronális aktivitás, az ATP-képződés, a véráramlás, az oxigénfogyasztás, a glükózfelhasználás és a mitokondriális oxidatív metabolizmus mind összefüggenek.
A luteinről röviden. A lutein egy szerves pigment, az úgynevezett karotinoid. Más karotinoidokkal rokon, mint például a béta-karotin és az A-vitamin. A lutein egyike az emberi szemben található két fő karotinoidnak, amely fényszűrőként működik, és megvédi a szem szöveteit a napfény által okozott károsodástól. A luteinben gazdag források közé tartoznak az élénk színű ételek, például a tojássárgája, a spenót, a kelkáposzta, a kukorica, a narancspaprika, a kivi, a cukkini és a tök. Azonban a luteint is találhatja kiegészítőként, amelyet gyakran szájon át kell bevenni, hogy segítsen megelőzni a szembetegségeket, például a szürkehályogot és az időskori makuladegenerációt.
Lutein: 10mg/kapszula, Q10 koenzim: 100mg/kapszula. A koenzim Q10 a test saját hatóanyaga, melyet ubikinonnak neveznek. Elsőrendű antioxidáns tulajdonságú, amely valamennyi sejt működéséhez nélkülözhetetlen. Katalizátorként támogatja a sejtek energiapótlását. A sejtek energiaközpontjának a felépítésében is részt vesz, és kulcsszerepet játszik a sejten belüli folyamatokban. A Q10 úgy működik, mint az energiát termelő erőművek. A táplálékkal felvett energia, biokémiai folyamatok során a szervezet által felhasználható formává alakul át. Főleg a sejt energiatermelő gyárában, az un. mitokondriumban található, itt történik ugyanis a tápanyagok energiává való átalakítása. Energiára van szükség (amit a Q10 szállít) a sejt légzéséhez, táplálkozásához, szaporodásához ill. anyagcseréjéhez.
Időskori makuladegeneráció: A látószervek, idegek, sejtek által alkotott vizuális rendszer szervezetünk egyik leginkább energiaigényes része. A Q10 szintje a retinában az életkor előrehaladtával akár 40%-kal is csökkenhet, amely egyenesen összefügg a szemfenéki meszesedéssel (makula degeneráció). Napjainkban ez a jelenség az egyik vezető oka az időskori látásromlásnak.
A Q10-ről röviden: A Q10 csökkenése esetén energiahiány lép fel, ami a sejt működésének megzavarodását esetleg leállását okozhatja. Szervezetünk koenzim Q10 szintje korunk előrehaladásával jelentősen csökken! A Q10 nem egy testidegen anyag, hiszen szervezetünk is termeli, de nem mindig megfelelő mennyiségben! A megszokott táplálkozással lehetetlen a szervezet számára biztosítani a szükséges mennyiségű Q10 koenzimet. Ennek az anyagnak a természetes forrása a makréla, lazac, szardínia, marhaszív és máj. Mivel ezekből a napi táplálkozással keveset fogyasztunk, ezért szükséges a pótlólagos szedése! A Q10-et szervezetünk 25-30 éves koráig maga állítja elő, de e kor után szintje hanyatlani kezd. A normálisnak mondható szint 25%-os csökkenése szív- és érrendszeri betegségek kialakulásához, magas vérnyomáshoz és számos más betegséghez vezethet. Legnagyobb hatását klinikai tesztek alapján a szabadgyökök lekötésében fejti ki, ezáltal megakadályozza a rákos sejtek elszaporodását. Megfigyelések alapján segít a falósejtek aktívabb hatékonyságának kialakulásában, gátolva ezáltal a daganat terjedését, ill. áttétek képződését. A Q10 fogyasztása elsősorban szív-, és érrendszeri betegségek esetén - pl. koszorúér betegségek, magas vérnyomás, stb. -, van jó hatással. Illetve 40 éves kor elmúltával, amikor a szervezet is egyre kevesebbet termel! A méregtelenítési folyamatok hatásfoka is nő, az öregedési folyamat lelassul, a sejtek élettartalma meghosszabbodik. Terhes és szoptató anyák ill.véralvadásgátló gyógyszert fogyasztók a Q10 szedése előtt kérjék ki orvosuk véleményét. A Q10 koenzim adagolásának jótékony hatása csak lassan, néhány hetes szedés után alakul ki. Napi 60mg szedése kb. 4 hét múlva hozza meg a kívánt eredményt, de a Q10 szint a szervezetben csak 8 hét után stabilizálódik. Elsősorban 40 éves kor után a folyamatos fogyasztás javasolt!
Flavin7 bioflavonoid komplex:
Antioxidáns hatás: A flavonoid típusú vegyületek szerkezetüknek köszönhetően jelentős gyökbefogó és antioxidáns hatással rendelkeznek. Rendszeres fogyasztásuk csökkentheti a környezeti hatások által a szervezetbe kerülő, valamint az ott keletkezett oxidatív szabadgyökök romboló hatását, védve ezzel a sejteket, illetve biztosítva azok zavartalan működését.
Csökkenthetik az érelmeszesedést: Az érelmeszesedés a szervezetben bárhol kialakulhat a verőerek falán, tipikusan a szívkoszorúereken, a végtagokban és az agyi erekben jelentkezik. Számos tudományos közlemény támasztja alá, hogy a flavonoidok rendszeres fogyasztása esetén antioxidáns és érfalstabilizáló hatásuk révén lassítják, gátolják a meszesedés kialakulását.
Szív- és érrendszer védelme: A flavonoidok kiemelkedően pozitív hatást gyakorolnak a szív- és érrendszerre azáltal, hogy csökkentik a hajszálerek törékenységét, növelve ezzel az érfalak rugalmasságát. Rendszeres fogyasztásukkal csökkenthetik a koleszterinszintet és a vérrögképződést, ezáltal védőhatást fejtenek ki trombózis ellen.
Allergiaellenes hatás: Az allergia az immunrendszer egy túlzott reakciója olyan anyagokra, melyek normális körülmények között semmilyen választ nem váltanak ki a szervezet részéről. A flavonoidok egyéb kedvező élettani hatásai mellett allergiaellenes hatással is rendelkeznek.
CD-polidextrin, hatékony felszívódás: A ciklodextrinek kémiai tulajdonságaik révén képes a kapcsolt molekulát jóval nagyobb hatékonysággal eljuttatni olyan közegbe, ahol eredetileg csökkent felszívódási kapacitással rendelkeznek.Az új technológiának köszönhetően a szájüregben a nyálhártyán keresztül való felszívódás jóval hatékonyabb, mint a hagyományos készítmények esetén. Ennek köszönhetően kb. 10-20-szoros a felszívódási hatékonyság! Rendszeres fogyasztása segíthet az egészség megőrzésében!
Felhasználási javaslat: 2x1 kapszula/nap, valamint igény és szükség szerint max. 3x1 kapszula/nap. Bő vízzel bevenni!
Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl. Tárolás: szoba-hőmérsékleten, száraz helyen, napfénytől védve, gyermekektől elzárva. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot!
Összetevők: CoenzymeQ10 (98%), lutein, CD-polidextrin, Flavin7 bioflavonoid komplex (vörös szőlő mag-héj szárítmány, cirok mag-héj szárítány, feketeszeder mag-héj szárítmány, feketecseresznye héj szárítmány, feketeribizli mag-héj szárítmány, pirosribizli mag-héj szárítmány, szilva-héj szárítmány, almahéj szárítmány), zselatin kapszula.
A látásról röviden: Sárgafolt, az éleslátás helye, ide képeződik le a szem által látott kép. A szemünk 107 millió sejtet tartalmaz, amelyek érzékenyek a fényre. Ebből 7 millió segít a színek látásában, 100 millió pedig segít, hogy jobban lássunk a sötétben. A retina sejtjei valamint a hozzákapcsolódó idegsejtek myelinhüvellyel nem védett részei nagyon nagy sűrűségben tartalmaznak mitokondriumot. A vizuális rendszer az egyik leginkább energetikailag igényes rendszer az agyban. A neuronális aktivitás, az ATP-képződés, a véráramlás, az oxigénfogyasztás, a glükózfelhasználás és a mitokondriális oxidatív metabolizmus mind összefüggenek.
A luteinről röviden. A lutein egy szerves pigment, az úgynevezett karotinoid. Más karotinoidokkal rokon, mint például a béta-karotin és az A-vitamin. A lutein egyike az emberi szemben található két fő karotinoidnak, amely fényszűrőként működik, és megvédi a szem szöveteit a napfény által okozott károsodástól. A luteinben gazdag források közé tartoznak az élénk színű ételek, például a tojássárgája, a spenót, a kelkáposzta, a kukorica, a narancspaprika, a kivi, a cukkini és a tök. Azonban a luteint is találhatja kiegészítőként, amelyet gyakran szájon át kell bevenni, hogy segítsen megelőzni a szembetegségeket, például a szürkehályogot és az időskori makuladegenerációt.
Lutein: 10mg/kapszula, Q10 koenzim: 100mg/kapszula. A koenzim Q10 a test saját hatóanyaga, melyet ubikinonnak neveznek. Elsőrendű antioxidáns tulajdonságú, amely valamennyi sejt működéséhez nélkülözhetetlen. Katalizátorként támogatja a sejtek energiapótlását. A sejtek energiaközpontjának a felépítésében is részt vesz, és kulcsszerepet játszik a sejten belüli folyamatokban. A Q10 úgy működik, mint az energiát termelő erőművek. A táplálékkal felvett energia, biokémiai folyamatok során a szervezet által felhasználható formává alakul át. Főleg a sejt energiatermelő gyárában, az un. mitokondriumban található, itt történik ugyanis a tápanyagok energiává való átalakítása. Energiára van szükség (amit a Q10 szállít) a sejt légzéséhez, táplálkozásához, szaporodásához ill. anyagcseréjéhez.
Időskori makuladegeneráció: A látószervek, idegek, sejtek által alkotott vizuális rendszer szervezetünk egyik leginkább energiaigényes része. A Q10 szintje a retinában az életkor előrehaladtával akár 40%-kal is csökkenhet, amely egyenesen összefügg a szemfenéki meszesedéssel (makula degeneráció). Napjainkban ez a jelenség az egyik vezető oka az időskori látásromlásnak.
A Q10-ről röviden: A Q10 csökkenése esetén energiahiány lép fel, ami a sejt működésének megzavarodását esetleg leállását okozhatja. Szervezetünk koenzim Q10 szintje korunk előrehaladásával jelentősen csökken! A Q10 nem egy testidegen anyag, hiszen szervezetünk is termeli, de nem mindig megfelelő mennyiségben! A megszokott táplálkozással lehetetlen a szervezet számára biztosítani a szükséges mennyiségű Q10 koenzimet. Ennek az anyagnak a természetes forrása a makréla, lazac, szardínia, marhaszív és máj. Mivel ezekből a napi táplálkozással keveset fogyasztunk, ezért szükséges a pótlólagos szedése! A Q10-et szervezetünk 25-30 éves koráig maga állítja elő, de e kor után szintje hanyatlani kezd. A normálisnak mondható szint 25%-os csökkenése szív- és érrendszeri betegségek kialakulásához, magas vérnyomáshoz és számos más betegséghez vezethet. Legnagyobb hatását klinikai tesztek alapján a szabadgyökök lekötésében fejti ki, ezáltal megakadályozza a rákos sejtek elszaporodását. Megfigyelések alapján segít a falósejtek aktívabb hatékonyságának kialakulásában, gátolva ezáltal a daganat terjedését, ill. áttétek képződését. A Q10 fogyasztása elsősorban szív-, és érrendszeri betegségek esetén - pl. koszorúér betegségek, magas vérnyomás, stb. -, van jó hatással. Illetve 40 éves kor elmúltával, amikor a szervezet is egyre kevesebbet termel! A méregtelenítési folyamatok hatásfoka is nő, az öregedési folyamat lelassul, a sejtek élettartalma meghosszabbodik. Terhes és szoptató anyák ill.véralvadásgátló gyógyszert fogyasztók a Q10 szedése előtt kérjék ki orvosuk véleményét. A Q10 koenzim adagolásának jótékony hatása csak lassan, néhány hetes szedés után alakul ki. Napi 60mg szedése kb. 4 hét múlva hozza meg a kívánt eredményt, de a Q10 szint a szervezetben csak 8 hét után stabilizálódik. Elsősorban 40 éves kor után a folyamatos fogyasztás javasolt!
Flavin7 bioflavonoid komplex:
Antioxidáns hatás: A flavonoid típusú vegyületek szerkezetüknek köszönhetően jelentős gyökbefogó és antioxidáns hatással rendelkeznek. Rendszeres fogyasztásuk csökkentheti a környezeti hatások által a szervezetbe kerülő, valamint az ott keletkezett oxidatív szabadgyökök romboló hatását, védve ezzel a sejteket, illetve biztosítva azok zavartalan működését.
Csökkenthetik az érelmeszesedést: Az érelmeszesedés a szervezetben bárhol kialakulhat a verőerek falán, tipikusan a szívkoszorúereken, a végtagokban és az agyi erekben jelentkezik. Számos tudományos közlemény támasztja alá, hogy a flavonoidok rendszeres fogyasztása esetén antioxidáns és érfalstabilizáló hatásuk révén lassítják, gátolják a meszesedés kialakulását.
Szív- és érrendszer védelme: A flavonoidok kiemelkedően pozitív hatást gyakorolnak a szív- és érrendszerre azáltal, hogy csökkentik a hajszálerek törékenységét, növelve ezzel az érfalak rugalmasságát. Rendszeres fogyasztásukkal csökkenthetik a koleszterinszintet és a vérrögképződést, ezáltal védőhatást fejtenek ki trombózis ellen.
Allergiaellenes hatás: Az allergia az immunrendszer egy túlzott reakciója olyan anyagokra, melyek normális körülmények között semmilyen választ nem váltanak ki a szervezet részéről. A flavonoidok egyéb kedvező élettani hatásai mellett allergiaellenes hatással is rendelkeznek.
CD-polidextrin, hatékony felszívódás: A ciklodextrinek kémiai tulajdonságaik révén képes a kapcsolt molekulát jóval nagyobb hatékonysággal eljuttatni olyan közegbe, ahol eredetileg csökkent felszívódási kapacitással rendelkeznek.Az új technológiának köszönhetően a szájüregben a nyálhártyán keresztül való felszívódás jóval hatékonyabb, mint a hagyományos készítmények esetén. Ennek köszönhetően kb. 10-20-szoros a felszívódási hatékonyság! Rendszeres fogyasztása segíthet az egészség megőrzésében!
Felhasználási javaslat: 2x1 kapszula/nap, valamint igény és szükség szerint max. 3x1 kapszula/nap. Bő vízzel bevenni!
Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl. Tárolás: szoba-hőmérsékleten, száraz helyen, napfénytől védve, gyermekektől elzárva. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot!
Vita Crystal termékek »
Flavin7 termékek »