A kókuszvirágcukor barna színű, állaga hasonlít a kristálycukoréhoz. Íze egyedülállóan karakteres, mégis lágy, enyhén karamellás, a barna cukor vagy a nádcukor ízére hasonlít.
A kókuszvirágcukor alacsony glikémiás indexű (glikémiás indexe 35), így lassan szívódik fel a szervezetben.

A kókuszvirág édes nektárjából kristályosítással nyert különleges minőségű, jellegzetesen karamell ízű cukor, mely páratlan ízt kölcsönöz a süteményeknek, vagy a kávénak. Értékes inulin rost tartalmának (4 g / 100 g kókuszvirág cukor) tulajdonítják a kristálycukorénál alacsonyabb glikémiás indexét. Ételek, italok édesítésére.

Magas ásványi anyag tartalmú termék, a barna nádcukorhoz képest 18-szor több kálium, 30-szor annyi foszfor, és több mint 10-szer annyi cink található benne, emellett magnézium-, cink-, vas-, B1, B2, B3 és B6 vitaminforrás. A kókusznektárban 16 féle aminosav található, legnagyobb mennyiségben a glutamin, ami támogatja az immunrendszer működését, és sport esetén hozzájárul az izmok növekedéséhez és regenerációjához.

Nagyobb mennyiségben tartalmaz inozitolt is, ami pedig védi a májat, megakadályozza a zsírok lerakódását a májban és az epében, fokozza a zsírfelhasználást a szervezetben, így elősegítve a zsírégetést. Véd a koleszterin érfalakban való lerakódásától, mert növeli annak felhasználását. Emellett nyugtató hatásáról is ismert.

Összetevők: 100% kókuszvirág cukor.
Himalayaspirit termékek »

Címkék:

himalayaspirit